itulau_fanua

tala fou

Top 10 Uiga o Kamupani afifiina e Va'ai i ai i le 2023 -

Packaging Gateway suʻesuʻe pe faʻafefea ona suia le laufanua o fale gaosi oloa talu mai le 2020 ma faʻailoa kamupani pito i luga e matamata i le 2023.
O loʻo tumau pea le ESG o se autu vevela i totonu o fale faʻapipiʻi, lea faʻatasi ai ma Covid na faʻaalia ai le faʻapipiʻiina o pisinisi ma le tele o luʻitau i le lua tausaga talu ai.
I le vaitau lea, na manumalo ai Westrock Co le International Paper e avea ma faʻalapotopotoga faʻapipiʻi sili ona tele i le aofaʻi o tupe maua faaletausaga, e tusa ai ma GlobalData, le kamupani matua o Packaging Gateway.
O le fa'ai'uga a le au fa'atau, sui o le komiti fa'afoe ma fa'alapotopotoga o le si'osi'omaga, o lo'o fa'aauau pea ona fa'asoa e kamupani afifi a latou sini o le ESG ma fa'amalosia e fausia ni fa'afaigaluega lanu meamata ma faiga fa'apa'aga ma fa'ato'ilaloina fa'alavelave fa'agaioiga.
E oʻo atu i le 2022, o le tele o le lalolagi ua aliaʻe mai le faʻamaʻi, ua suia i mataupu fou o le lalolagi e pei o le siʻitia o tau ma le taua i Ukraine, lea na afaina ai tupe maua a le tele o faʻalapotopotoga, e aofia ai kamupani afifi.O le fa'atumauina ma le fa'atekonolosi e tumau pea i luga o autu autu i totonu o fale fa'apipi'i i le tausaga fou pe a mana'o pisinisi e su'e se polofiti, ae o le fea o kamupani pito i luga e 10 e tatau ona mata'ituina i le 2023?
I le fa'aaogaina o fa'amaumauga mai le GlobalData Packaging Analytics Center, ua fa'ailoa mai e Ryan Ellington o Packaging Gateway le pito i luga o kamupani afifi e 10 e matamata i le 2023 e fa'atatau i galuega a le kamupani i le 2021 ma le 2022.
I le 2022, na lipotia ai e le kamupani pepa ma le afifiina a Amerika Westrock Co le faʻatauga faʻaletausaga o le $ 21.3 piliona mo le tausaga faʻaiʻu ia Setema 2022 (FY 2022), i luga 13.4% mai le US $ 18.75 piliona i le tausaga talu ai.
O le fa'atauga a Westrock ($17.58 piliona) na pa'u teisi i le FY20 i le lotolotoi o le fa'ama'i o le lalolagi, ae na ausia le fa'amauina o le $4.8 piliona i le fa'atauga fa'atau ma le 40 pasene fa'aopoopo i tupe maua i le Q3 FY21.
O le $12.35 piliona kamupani afifi fa'apipi'i na lipotia fa'atauga e $5.4 piliona i le kuata lona fa o le tausaga fa'aletupe 2022, i luga 6.1% ($312 miliona) mai le tausaga na muamua atu.
Na mafai e Westrock ona faʻateleina tupe mama i le $ 47 miliona tupe faʻaalu i le faʻalauteleina o lona fale gaosi oloa i North Carolina ma faiga faʻapaʻaga ma Heinz ma le US vai faʻapipiʻi ma tuʻuina atu fofo Liquibox, faʻatasi ai ma isi pisinisi.I le faaiuga o le kuata muamua o le tausaga faʻaletupe 2022, lea e faʻaiʻu ia Tesema 2021, na faʻamauina ai e le kamupani faʻapipiʻi faʻapipiʻi faʻamaumauga faʻamaumauga muamua o le kuata $ 4.95 piliona, na amata ai le tausaga faʻaletupe i se tulaga malosi.
"Ou te fiafia i le malosi o la matou faatinoga i le kuata muamua o le tausaga faaletupe 2022 a o tuuina atu e le matou au faamaumauga o le kuata muamua o le faatauina atu o le kuata muamua ma le faaluaina o numera i le sea, e mafua mai i le siʻosiʻomaga o le tuputupu aʻe o tupe maua (EPS) o loʻo i ai nei," o le tala lea a le Pule Sili o Westrock, David Sewell. le taimi..
"A o matou faʻatinoina la matou fuafuaga atoa o suiga, o loʻo taulaʻi a matou 'au i le faipaaga ma a matou tagata faʻatau e fesoasoani ia i latou e faʻafetaui o latou manaʻoga mo pepa gafataulimaina ma fofo afifi," o le tala lea a Sewall."A o tatou agai atu i le tausaga faʻaletupe 2023, o le a faʻaauau pea ona faʻamalosia a tatou pisinisi e ala i le faʻafouina i luga ole laiga atoa o oloa."
I le taimi muamua na pito i luga le lisi, na pa'ū le International Paper i le numera lua ina ua siitia le faʻatauga i le 10.2% i le tausaga faʻaletupe na faʻaiʻuina Tesema 2021 (FY2021).O le gaosi oloa fa'afouina alava fa'apipi'i ma pulupulu oloa o lo'o i ai le mataitusi tetele o maketi e $16.85 piliona ma fa'atauga fa'aletausaga e $19.36 piliona.
O le afa muamua o le tausaga na sili ona aoga, faatasi ai ma le kamupani faʻamauina faʻatauga e $10.98 piliona ($5.36 piliona i le kuata muamua ma le $5.61 piliona i le kuata lona lua), faʻatasi ma le faʻamalieina o faiga karantina i le lalolagi atoa.O Pepa Fa'ava-o-malo o lo'o fa'agaoioia i vaega fa'apisinisi e tolu - Fa'apipi'i Fa'atauga, Fiber Cellulose a le Lalolagi ma Pepa Lomitusi - ma maua ai le tele o ana tupe maua mai fa'atau ($16.3 piliona).
I le 2021, na faʻamaeʻaina ma le manuia e le kamupani afifiina le mauaina o kamupani faʻapipiʻi faʻapipiʻi e lua Cartonatges Trilla SA ma La Gaviota, SL, kamupani faʻapipiʻi fiber faʻapipiʻi Berkley MF ma fale faʻapipiʻi e lua i Sepania.
O le a tatala i le 2023 se fale fa'apipi'i fa'apipi'i fou i Atgren, Penisilevania e fa'amalieina le fa'atupulaia o mana'oga o tagata i le eria.
E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻufaʻatasia e GlobalData, o le aofaʻi o tupe maua a le Tetra Laval International mo le tausaga faʻaletupe 2020 e $14.48 piliona.O lenei fuainumera e 6% maualalo ifo nai lo le 2019, ina ua $15.42 piliona, e le masalomia o se taunuuga o le faʻamaʻi.
O lenei fa'avae Suiselani o lo'o tu'uina atu fofo atoatoa ma fa'apipi'iina e maua ai tupe maua fa'atau e ala i fefa'atauaiga i le va o ana vaega pisinisi e tolu Tetra Pak, Sidel ma DeLaval.I le tausaga faʻaletupe 2020, na maua ai e DeLaval le $ 1.22 piliona ma le Sidel $ 1.44 piliona i tupe maua, faʻatasi ai ma le fuʻa lauiloa Tetra Pak maua le tele o tupe maua i le $ 11.94 piliona.
Ina ia faʻaauau pea ona maua tupe mama ma faʻaleleia le faʻaauau, na faʻatupeina e Tetra Pak le US $ 110.5 miliona ia Iuni 2021 e faʻalautele lana fale i Chateaubriand, Farani.O le kamupani muamua lea i totonu o fale gaosi mea'ai ma meainu ua maua le fa'ailoga fa'alautele o oloa mai le Sustainable Biomaterials Roundtable (RSB) ina ua mae'a le fa'aofiina o polymers toe fa'aaogaina.
Fai mai le au atamamai o alamanuia e iai se sootaga tuusa'o i le va o le faateleina o tupe mama ma uiga faʻamalosi a kamupani i le puipuia o le siosiomaga.Ia Tesema 2021, na aloaia ai Tetra Pak o se taʻitaʻi i le faʻaauauina o pisinisi, ma na o le pau lea o le kamupani i totonu o fale faʻapipiʻi pusa e aofia i totonu o CDP's CDP Transparency Guidelines mo le ono tausaga sosoo.
I le 2022, Tetra Pak, le lala tele a Tetra Laval, o le a faipaaga mo le taimi muamua ma le meaʻai tekonolosi incubator Fresh Start, o se taumafaiga e faʻaleleia le faʻaauauina o le faiga o meaʻai.
O lo'o tu'uina atu fofo fa'apipi'i Amcor Plc na fa'amauina le fa'atupulaia o le fa'atauga e 3.2% i le tausaga fa'ai'u ia Iuni 2021. O le Amcor, lea e iai le mataitusi tetele o maketi e $17.33 piliona, na lipotia le aofa'i o fa'atauga e $12.86 piliona mo le tausaga fa'aletupe 2021.
O tupe maua a le kamupani afifi na faʻatupulaia pe a faʻatusatusa i le tupe 2017, faʻatasi ai ma le tupe 2020 na vaʻaia le siʻitia sili atu o le $ 3.01 piliona faʻatusatusa i le 2019. ose tupe maua mama e 7.3%.
O le faʻamaʻi ua afaina ai le tele o pisinisi, ae ua mafai e Amcor ona faʻatumauina le faʻatupulaia o lea tausaga ma lea tausaga talu mai le tausaga faʻaletupe 2018. Ua iloga le alualu i luma o le kamupani Peretania i le pisinisi i le tausaga faʻaletupe 2021.Ia Aperila 2021, na ia fa'aagaga le lata i le $15 miliona i le US-based packaging company ePac Flexible Packaging ma le US-based consulting firm McKinsey e atia'e ai le toe fa'aaogaina ma le fa'atonutonuina o otaota fofo mo le fa'aoga i Amerika Latina.
I le 2022, o le a faʻatupeina e Amcor le lata i le $ 100 miliona e tatala ai se fale gaosi faʻaonaponei i Huizhou, Saina.O le fale o le a faʻafaigaluegaina le sili atu i le 550 tagata faigaluega ma faʻateleina le gaosiga i totonu o le itulagi e ala i le gaosia o afifi fetuutuunai mo meaʻai ma mea tau tausiga a le tagata lava ia.
Ina ia fa'aopoopo atili tupe mama ma maua ai avanoa fa'apipi'i gafataulimaina, ua fa'atupuina e Amcor le AmFiber, ose suiga fa'alagolago ile palasitika.
“E iai la matou fuafuaga o augatupulaga e tele.Matou te vaʻaia o se tulaga faʻavaomalo mo a matou pisinisi.O loʻo matou fausiaina le tele o laʻau, o loʻo matou teufaafaigaluegaina, ”o le tala lea a le Ofisa Sili Tekonolosi a Amcor William Jackson i se faatalanoaga faapitoa ma le Packaging Gateway."O le isi laasaga mo Amcor o le faʻalauiloaina lea o le faʻalauiloaina o le lalolagi atoa ma le faʻatupeina o polokalame aʻo matou atinaʻeina se fuafuaga faʻatuputupulaga tele."
O Berry Global, o se tagata gaosi oloa fa'apitoa o pusa palasitika mo oloa fa'atau, ua fa'ailoa mai le fa'atupulaia o le 18.3% mo le tausaga fa'ai'u o Oketopa 2021 (FY2021).O le kamupani afifiina e $8.04 piliona na fa'amauina le aofa'i o tupe maua e $13.85 piliona mo le tausaga fa'aletupe.
Berry Global, ofisa autu i Evansville, Indiana, ISA, ua sili atu nai lo le faaluaina o le aofaʻi o tupe maua faʻaletausaga pe a faʻatusatusa i le FY2016 ($ 6.49 piliona) ma o loʻo tumau pea le malosi o le tuputupu aʻe i lea tausaga ma lea tausaga.O fuafuaga e pei o le fa'alauiloaina o se fagu ava fou o le polyethylene terephthalate (PET) mo le maketi e-fefa'ataua'iga ua fesoasoani i le tagata poto fa'apipi'i e fa'ateleina tupe maua.
Na lipotia mai e le kamupani palasitika le siitia o le 22% i le faʻatauga i le kuata lona fa o le tausaga faʻaletupe 2021 faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tausaga faʻaletupe 2020. O le faʻatauga a le kamupani i le faʻatau oloa na siitia i le 12% i le kuata, na taʻitaʻia e le $ 109 miliona le faʻatupulaia o tau ona o. tau o tupe.
E ala i le faʻafouina, galulue faʻatasi ma le faʻatalanoaina o mataupu faʻaauau, ua sauni Berry Global mo le manuia tau tupe i le 2023. O le faʻapipiʻi palasitika faʻapipiʻi ua faipaaga ma faʻailoga e pei o le tausiga o le tagata lava ia Ingreendients, US Foods Inc. Mars ma US Foods Inc. McCormick e gaosia mea toe faʻaaogaina mo oloa eseese i mea afifiina.
Mo le tausaga fa'aletupe fa'ai'u ia Tesema 2021 (FY2021), na fa'atupulaia tupe maua a Ball Corp i le 17%.O le $30.06 piliona o lo'o tu'uina atu fofo u'amea sa maua le aofa'i o tupe maua e $13.81 piliona.
O le Ball Corp, o se kamupani faʻapipiʻi uʻamea fofo, ua faʻamauina le faʻatupulaia o tupe maua faʻaletausaga talu mai le 2017, ae o le aofaʻi o tupe maua na paʻu i le $ 161 miliona i le 2019. Na faʻateleina foi tupe maua a Ball Corp i lea tausaga ma lea tausaga, ma oʻo atu i le maualuga o taimi uma e $ 8.78 miliona i le 2021. .
Ball Corp faʻamalosia lona tulaga i totonu o le faʻapipiʻiina o uʻamea e ala i tupe teufaafaigaluega, faʻalauteleina ma faʻafouina i le 2021. Ia Me 2021, na toe ulufale ai Ball Corp i le maketi B2C ma le faʻalauiloaina o le "Ball Aluminum Cup" faʻatau atu i le US, ma ia Oketopa 2021, O le lala o Ball Aerospace na tatalaina se nofoaga fou o le atinaʻeina o uta (PDF) i Colorado.
I le 2022, o le a faʻaauau pea ona agaʻi atu le kamupani faʻapipiʻi uʻamea i lana sini o le fausiaina o se lumanaʻi gafataulimaina e ala i fuafuaga e pei o le faʻalauteleina o faiga faʻapaʻaga ma Sodexo Live.O le faiga faapaaga o loʻo faʻamoemoe e fesoasoani e faʻaitiitia le aʻafiaga o le siosiomaga o nofoaga iloga i Kanata ma Amerika i Matu e ala i le faʻaogaina o ipu alumini Ball.
Na lipotia mai e le kamupani fai pepa Oji Holdings Corp (Oji Holdings) se pa'ū 9.86% i le aofaʻi o tupe maua faʻatau mo le tausaga faʻaiʻu ia Mati 2021 (FY2021), ma oʻo atu ai i lona gau lona lua i le lua tausaga.O le kamupani Iapani lea o loʻo faʻatautaia i Asia, Oceania ma Amerika, o loʻo i ai le faʻauluuluga o maketi e $5.15 piliona ma tupe maua mai le FY21 e $12.82 piliona.
O le kamupani, lea o loʻo faʻatautaia vaega pisinisi e fa, na maua ai le tele o ana tupe mama mai fale ma fale gaosi oloa ($ 5.47 piliona), i lalo 5.6 pasene mai le tausaga talu ai.O ana punaoa o vaomatua ma le maketiina o le siosiomaga na maua ai le $ 2.07 piliona i tupe maua, $ 2.06 piliona i le lolomiina ma le faatauina atu o fesootaiga, ma le $ 1.54 piliona i le faatauina atu o mea faigaluega.
E pei o le tele o pisinisi, o Oji Holdings ua afaina tele i le afaina.I le ta'ua ai, e tele pisinisi e maua ai tupe e pei o le Nestlé, lea e fa'aogaina ai le pepa Oji Group e fai ma afifi mo ana sukalati lauiloa KitKat i Iapani, e fesoasoani e fa'ateleina ana tupe maua.O loʻo fausia foʻi e le kamupani Iapani se fale pusa pusa fou i le itumalo o Dong Nai i Vietnam i saute.
Ia Oketopa 2022, na faʻasalalau ai e le faipepa se faigapaʻaga ma le kamupani Iapani meaʻai Bourbon Corporation, lea na filifilia pepa afifiina e fai ma mea mo ana masi faʻapitoa "Luxary Lumonde".Ia Oketopa, na faʻasalalau ai foʻi e le kamupani le tuʻuina atu o lana oloa fou "CellArray", o se mea e faʻaogaina ai le aganuʻu faʻasolosolo faʻasolosolo mo vailaʻau faʻafouina ma le atinaʻeina o vailaʻau.
Ole aofaʻi o tupe maua mo le tausaga faʻaletupe faʻaiʻu Tesema 2021 siʻitia 18.8%, e tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina atu e le kamupani Finnish pepa ma afifiina Stora Enso.O le kamupani fai pepa ma biomaterials o loʻo i ai le mataitusi tetele o maketi e $15.35 piliona ma le aofaʻi o tupe maua e $12.02 piliona i le tausaga faʻaletupe 2021. O le faʻatauga a le kamupani i le kuata lona tolu o le tausaga faʻaletupe 2021 e ($2.9 piliona) faʻatusatusa i le vaitaimi tutusa i le tupe 2020. 23.9%.
O Stora Enso o lo'o fa'agaioia ni vaega se ono e aofia ai Fofo Fa'apipi'i ($25M), Oloa La'au ($399M) ma Biomaterials ($557M).O vaega pito i luga e tolu o lo'o fa'agaoioia i le tausaga talu ai o mea fa'apipi'i ($607 miliona) ma vaomatua ($684 miliona), ae o lana vaega pepa na leiloa le $465 miliona.
O le kamupani Finnish o se tasi o le tele o vaomatua tumaoti e ona le lalolagi, o loʻo umia pe lisiina le aofaʻi o le 2.01 miliona hectares, e tusa ai ma GlobalData.O tupe teufaafaigaluega i mea fou ma le faʻaauau e taua i lenei tausaga, faʻatasi ai ma Stora Enso e teu faʻafaigaluegaina le $ 70.23 miliona i le 2021 mo le tuputupu aʻe i le lumanaʻi.
Ina ia aga'i atu i le lumana'i e ala i le fa'afouga, na fa'ailoa mai ai e Stora Enso ia Tesema 2022 le tatalaina o se fale fa'apipi'i ma fa'apipi'i lignin fou i le kamupani biomaterials Sunila's plant i Finelani.O le fa'aogaina o le lignin granular o le a fa'aoso atili ai le atina'eina o le Lignode a Stora Enso, o se mea ola kaponi malosi mo ma'a na faia mai le lignin.
E le gata i lea, ia Oketopa 2022, na faʻasalalau ai e se kamupani faʻapipiʻi Finnish se faiga faʻapaʻaga ma le kamupani faʻatau oloa toe faʻaaogaina Dizzie e ofoina atu i tagata faʻatau afifi e faia mai biocomposites, lea o le a fesoasoani e faʻaitiitia otaota afifiina.
O loʻo tuʻuina atu fofo o pepa Smurfit Kappa Group Plc (Smurfit Kappa) na faʻamauina le siʻitia o le aofaʻi o tupe maua faʻatau e 18.49% mo le tausaga faʻaletupe na faʻaiʻuina Tesema 2021. O le kamupani Irish, faʻatasi ai ma le mataitusi tetele o maketi e $12.18 piliona, faʻamauina le aofaʻi o tupe maua faʻatau e $11.09 piliona mo lona tausaga fa'aletupe 2021.
O le kamupani, o loʻo faʻatautaia fale pepa, fale gaosi alava toe faʻaaogaina ma toe faʻaaogaina laau i Europa ma Amerika, na teu faʻafaigaluega i le 2021. Smurfit Kappa ua faʻapipiʻiina ana tupe i le tele o tupe teufaafaigaluega, e aofia ai le fa o tupe teufaafaigaluega tetele i Czech Republic ma Slovakia, ma le $ 13.2 miliona. tupe teufaafaigaluega i Sepania.fale fa'apipi'i fetu'utu'una'i ma fa'aalu le $28.7 miliona e fa'alautele ai se fale laupapa fa'apipi'i i Farani.
Edwin Goffard, COO o le Smurfit Kappa Europe Corrugated and Converting, fai mai i lena taimi: "O lenei tupe teufaafaigaluega o le a mafai ai ona matou faʻalauteleina ma faʻaleleia le lelei oa matou auaunaga i maketi o meaʻai ma fale gaosi oloa."
I le ono masina muamua o le tausaga faʻaletupe 2021, o le maualuga o le tuputupu aʻe o Ripple Smurfit Kappa na sili atu i le 10% ma le 9%, faʻatusatusa i le 2020 ma le 2019. Na siitia foi tupe maua i le 11% i le vaitaimi.
2022 Ia Me, na faalauiloa ai e le kamupani Irish se € 7 miliona tupe teufaafaigaluega i le Smurfit Kappa LithoPac laau i Nybro, Suetena, ona tapunia ai lea o le € 20 miliona tupe teufaafaigaluega i ana galuega i totonu o Europa Tutotonu ma Sasae ia Novema.
UPM-Kymmene Corp (UPM-Kymmene), o se Finnish na faia mea manifinifi ma mama, na lipotia mai le 14.4% o le siʻitia o tupe maua mo le tausaga faʻaletupe na faaiʻuina Tesema 2021. O le tele-pisinisi kamupani o loʻo i ai le maketi maketi e $18.19 piliona ma le aofaʻi o faʻatauga o $11.61 piliona.

 


Taimi meli: Mati-14-2023